Όταν συναντήθηκαν Jim Morrison & Janis Joplin!

Ήταν “Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της ροκ” δήλωσε ο παραγωγός Paul A. Rothchild που συνεργαζόταν και με τους δύο καλλιτέχνες καθ'όλη τη μουσική τους πορεία, σε συνέντευξή του στον αρθρογράφο – δημοσιογράφο Blair Jackson του περιοδικού Bam, ενώ πίστευε πως έμοιαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους ώστε να ταιριάξουν απόλυτα. Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να φέρει σε επαφή τα δύο αστέρια της ροκ σε κάποιο πάρτυ στο Hidden Hills της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος συνόδευε τη Janis και όταν μπήκαν στην αίθουσα ο πρώτος άνθρωπος που κοίταξε ήταν ο Jim Morrison. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Rothchild: “Ο Jim ήταν ένας συναρπαστικός τύπος και πραγματικά όμορφος. Εκείνη συνήθιζε να βγαίνει με ωραίους άντρες. Τον κοίταξε λοιπόν και μου είπε: “Το θέλω αυτό”. Τις περισσότερες μέρες συνήθιζαν να καταναλώνουν αλκοόλ και οι δύο. Εκείνο το βράδυ Ο Jim απέκτησε αρκετά ανυπόφορη εώς βίαιη συμπεριφορά, ενώ η Janis παρέμεινε γοητευτική χωρίς να μπορεί να χειριστεί την άβολη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος μου και είπε: «Ας φύγουμε από ‘δω»”.

Καθώς και οι δύο καλλιτέχνες ήταν αποφασιστικοί και διεκδικούσαν αυτό που ήθελαν ως το τέλος, φαίνεται πως η απόρριψη της Janis έγινε έναυσμα για τον Morrison ο οποίος γνώρισε έναν ασυναγώνιστα ενδιαφέρον χαρακτήρα, οπότε την ακολούθησε.

Κάποια στιγμή σε ένα φανάρι σταματημένοι και οι δύο ο Jim πήγε προς το μέρος της Janis η οποία κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου. Εκείνος ήθελε απελπισμένα να την πείσει να βγουν κάποια στιγμή μαζί ενώ καθώς της μιλούσε έπιασε τα μαλλιά της. Εκείνη χωρίς να διστάσει άρπαξε ένα μπουκάλι Southern Comfort που είχε πεταμένο στο αμάξι και χτύπησε τον Morrison στο κεφάλι.

Την επόμενη μέρα ερωτοχτυπημένος πλέον για τα καλά μιας και του άρεσαν τα «κακά» κορίτσια, είπε στον Rothchild κατά τη διάρκεια ηχογράφησης πως δε μπορεί να ξεχάσει μια τόσο δυναμική και ακαταμάχητη γυναίκα και πως θέλει το τηλέφωνό της!

O Rothchild συνεχίζει: “Η φυσική κόντρα και αντιπαράθεση ήταν ο τομέας του. Όταν πλέον αναστατωμένος ζήτησε το τηλέφωνό της, του εξήγησα..Jim δε νομίζω πως η Janis θέλει να σε ξαναδεί... Μπορώ να πω με σιγουριά πως ήταν από τις ελάχιστες φορές που τον είδα συντετριμμένο.”