Ηράκλειο: Ανησυχία για την παραμονή του πλοίου με τα εκρηκτικά στο λιμάνι!

Πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας Πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας

Μεγάλη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση του πλοίου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, που παραμένει ακόμα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα. Το πλοίο φέροντας την σημαία της Τανζανίας μετέφερε 29 εμπορευματοκιβώτια, τα οποία περιέχουν εκρηκτικές ύλες όπως πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες.

Μετά τη χθεσινή σύλληψη του πληρώματος το πλοίο παραμένει ακόμα στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα η πόλη να βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού πέραν των 29 εμπορευματοκιβωτίων με 410 τόνους εκρηκτικών, υπάρχουν και 11 φορτηγά υγραεριοφόρα!

Ο κος. Θεόδωρος Ρέλλος. αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας Coasters Maritime, με επιστολή του στην ιστοσελίδα cretapost, επισημαίνει πως η παραμονή του πλοίου στο λιμάνι εγκυμονεί κινδύνους για το λιμάνι που εκτός από εμπορικό είναι και επιβατικό, καθώς και για ολόκληρη την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, "Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ηράκλειο 410.000 κιλά δυναμίτιδας, σε ένα λιμάνι επιβατικό που δεν έχει καν εμπειρία αποθηκών, πόσο μάλλον αποθηκών επικίνδυνων υλικών. Φοβάμαι ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θα μείνει για πολύ καιρό εκεί, εφόσον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αν γίνει κάποιο ατύχημα το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα. Θυμηθείτε την υπόθεση στο Μαρί της Κύπρου το 2011. Εκεί εξερράγησαν δύο κοντέινερ και το ωστικό κύμα έφτασε σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων. Πρέπει να ενημερωθεί και ο δήμαρχος Ηρακλείου για τον κίνδυνο".

Δεν παρέλειψε να δηλώσει επίσης πως η εταιρία του έχει πέσει θύμα ναυταπάτης από τους Τούρκους ναυλωτές και φορτωτές και πως η τελευταία επικοινωνία του με τον καπετάνιο ήταν τα ξημερώματα της προηγούμενης μέρας.